Energielabel voor uw woning in Maastricht, de feiten op een rij

U woont in Maastricht en bent van plan om uw woning te verkopen. Bent u er dan ook van op de hoogte dat uw woning een energielabel nodig heeft? Het is tegenwoordig wettelijk verplicht om bij de verkoop van een woning een energielabel te hebben. Dit geldt overigens ook voor de verhuur van panden. Energielabel Maastricht is er voor de huizenbezitters in Maastricht die hun huis willen verkopen en nog geen energielabel voor de woning hebben. Als u de woning zonder energielabel verkoopt dan kunt u daarvoor een boete krijgen opgelegd vanuit de overheid.

Energieverbruik duidelijk gemaakt met energielabel Maastricht

Waarom heeft u nu eigenlijk een energielabel nodig als u een woning wilt verkopen? De overheid heeft het hebben van een energielabel wettelijk verplicht gemaakt om zo energiebesparing te stimuleren. Dit geldt niet alleen voor bedrijven maar ook voor uw woning als u van plan bent om deze te verkopen.

Hoe is het energielabel opgebouwd?

Het energielabel is opgedeeld in verschillende fasen van donker rood naar groen. Heeft u een woning die slecht geïsoleerd is en waarbij u hoge energiekosten heeft? Dan is de kans groot dat uw woning energielabel F of G toegewezen krijgt. In dat geval is er werk aan de winkel. Heeft de woning duurzame oplossingen voor het gebruik van energie zoals bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtebron dan is de kans groter dat het energielabel ingedeeld wordt in label B of zelfs label A. Bij de verkoop van uw woning in Maastricht kunnen potentiële kopers aan de hand van het energielabel zien hoe energiezuinig de woning is. Het is voor kopers ook mogelijk om aan de hand van het energielabel uw woning te vergelijken met soortgelijke woningen in Maastricht. Stel dat het energielabel lager is dan u had gehoopt dan kunt u aan de hand van de adviezen die uit het opgestelde energielabel voortkomen maatregelen nemen om uw huis duurzamer en energiezuiniger te maken.