Energielabel bedrijven Groningen, Friesland en Drenthe

Energielabel bedrijf Groningen, energielabel bedrijf Friesland en energielabel bedrijf Drenthe zijn per bedrijf verantwoordelijk voor de indeling van bedrijven op energieverbruik. Zoals de naam al doet vermoeden is elk energielabel bedrijf verantwoordelijk voor de eigen provincie.

Toetsing energielabel bedrijf

Om een energielabel bedrijf te kunnen bepalen moet een bedrijfspand op verschillende punten worden gecontroleerd. Zo is het belangrijk om te weten met welk materiaal
en op welke manier de muren, vloeren, daken en ramen van het pand zijn geïsoleerd. Er wordt ook gekeken naar de verwarmingsinstallatie en eventuele mogelijkheden om het pand af te kunnen koelen. Naast bovengenoemde criteria wordt er natuurlijk ook gekeken naar duurzame technieken als deze al aanwezig zijn. Denkt u hierbij aan zonnepanelen of bijvoorbeeld een warmtepomp om op een milieuvriendelijke manier het gebouw te kunnen verwarmen.

Verplicht energielabel bedrijf

Het is voor bedrijven verplicht om bij de verkoop of verhuur van een bedrijfspand een energielabel te hebben. Zit uw bedrijf bijvoorbeeld in de provincie Groningen dan wordt uw energielabel opgesteld door energielabel bedrijf Groningen. Het energielabel is 10 jaar geldig en is sinds 2015 door de overheid verplicht gesteld om energiebesparing bij bedrijven te bevorderen. Het energielabel moet opgesteld worden als een pand wordt verkocht of verhuurd. In het geval van verhuur krijgt de huurder het energielabel van de verhuurder. Wordt het pand verkocht dan krijgt de koper van het pand bij de overdracht het energielabel. Als er geen energielabel aanwezig is en het pand wordt wel verkocht of verhuurd aan een nieuwe huurder dan bestaat de kans dat de overheid voor het ontbreken van het energielabel bedrijf een boete oplegt die zeer hoog kan oplopen.